آموزش صورت وضعیت نویسی با نرم افزار تکسا بخش اول - مقدماتی

تکسا 123+

با استعانت از خداوند متعال دوره آموزشی صورت وضعیت نویسی با تکسا را با معرفی قسمت های مختلف نرم افزار در مبحث صورت وضعیت نویسی آغاز می نماییم.

در ابتدا باید عرض کنم یکی از کامل ترین نسخه های قابل عرضه این نرم افزار قدرتمند نسخه جامع 123+ می باشد که دارای قابلیت های صورت وضعیت نویسی، پیشنهاد قیمت و برآورد می باشد. در این مبحث قسمت صورت وضعیت نویسی مد نظر بوده و توضیح داده خواهد شد.

 

آموزش مقدماتی قسمت های مختلف نرم افزار قسمت اول:

پس از باز کردن نرم افزار تکسا شما با صفحه ای همانند شکل زیر مواجه می شوید که اصطلاحاً به آن درخت پروژه می گویند که بخش رابط بین کلیه قسمت های نرم افزار می باشد.

 

درخت پروژه تکسا
درخت پروژه ها

 

از بین پروژه های موجود پروژه مورد نظر خود را انتخاب می کنید و بر روی آن دابل کلیک می نمایید. در صورتی که پروژه از قبل تعریف شده ای ندارید از قسمت بالای درخت پروژه ها در ردیف دوم منوها، گزینه جدید را انتخاب کرده، سپس نسبت به تکمیل فرم باز شده که در آتیه توضیح داده خواهد شد اقدام کنید. در غیر این صورت پس از باز کردن پروژه موجود با منوی شکل زیر مواجه می شوید که باید از منوی کشویی سمت راست شماره صورت وضعیت و از منوی کشویی سمت چپ موقعیت کاری خود را که پیمانکار هستید یا ناظر یا کارفرما انتخاب کنید.

انتخاب شماره صورت وضعیت و موقعیت کاری
انتخاب شماره صورت وضعیت و موقعیت کاری

 

در صورت نبود موقعیت کاری مورد نیاز خود در پیش فرض ها، باید برای ایجاد آن موقعیت مطابق شکل زیر از منوهای بالای درخت پروژه ها گزینه نسخه را باز و مطابق تصویر نسخه های دلخواه خود را ایجاد نمایید.

نسخه ها در درخت پروژه ها
منوی نسخه در درخت پروژه

 

در صورتی که بخواهید ردیفی به آیتم های مورد نیاز جهت تعریف موقعیت ها اضافه کنید از پایین کادر باز شده علامت بعلاوه (+) و یا برای حذف ردیف اضافی از ضربدر(×) استفاده نمایید.

 

ورود به صورت وضعیت:

پس از تعریف پروژه جدید و وارد شدن به آن به منوی پیمان رفته که آرمی مشابه شکل زیر دارد

 

منوی پیمان
منوی پیمان

 

پس از ورود با صفحه زیر مواجه می شوید که می بایست مطابق قرارداد فی مابین پیمانکار و کارفرما تکمیل شود.

اطلاعات منوی پیمان
اطلاعات منوی پیمان

 

تکمیل فرم اطلاعات پیمان:

1) شماره پیمان:

2) تاریخ پیمان:

3) طرح یا موضوع پیمان:

4) نام مهندس مشاور:

5) نام سازنده یا پیمانکار:

6) مدیریت طرح:

این 6 قسمت از روی جلد پیمان تنظیم می شود. در صورت نبود این اطلاعات، از صفحات اول قرارداد استخراج می گردد.

جلد قرارداد
جلد قرارداد

 

7) تاریخ ابلاغ:

این قسمت از روی نامه ابلاغ قرارداد ارسالی از کارفرما تنظیم می گردد.

نیز قابل توجه است از منظر حقوقی ابتدا باید  قرارداد ابلاغ شود سپس صورت جلسه تحویل زمین تنظیم گردد. در غیر این صورت در زمان ایجاد مشکل و مراجعه به مراجع قضایی یا داوری نحوه برخورد به صورت دیگری خواهد بود.

8) مدت پیمان:

این قسمت از صفحات ابتدایی قرارداد و در ماده 4 با عنوان تاریخ تنفیذ، مدت، تاریخ شروع کار تکمیل شده است که با کادر قرمز و عدد 1 در شکل زیر مشخص شده است. در قسمت مدت پیمان، 4 کادر وجود دارد که 2 کادر آن دارای علامت پرانتز () می باشد. و هر چهار کادر دارای ماه و روز می باشد. در 2 کادر اول ماه و روز مدت اولیه قرارداد که در ماده 4 می باشد وارد شده و در 2 کادر دارای پرانتز مدت های تمدید شده پیمان به ماه و روز وارد می گردد.

ماده 4 قرارداد مدت انجام کار
ماده 4 قرارداد با عنوان مدت انجام کار

 

9) تاریخ شروع به کار (صورت جلسه تحویل زمین):

همانطور که از نام آیتم پیداست از روی صورت جلسه تحویل زمین تاریخ آن در محل مورد نظر درج می گردد و در تصویر قبلی با کادر قرمز و عدد 2 در ماده 4 قرارداد مشخص شده است. در بعضی از قراردادها نیز این تاریخ مشخص شده و از همان تاریخ استفاده می شود. بعضاً نیز تاریخ ابلاغ را ملاک شروع قرار می دهند.

10) تاریخ خاتمه مجاز:

پس از وارد کردن مدت اولیه قرارداد و مدت های تمدید شده دیگر در قسمت مدت پیمان این تاریخ به صورت اتوماتیک ظاهر می شود که باید 1روز از عدد ظاهر شده کم نمود.

11) محل اجرای پروژه:

این مورد نیز همانطور که در تصاویر قبلی مشخص شد از روی جلد قرارداد یا صفحات اول قرارداد مشخص می گردد.

12) مبلغ اولیه پیمان:

ماده 3 مبلغ قرارداد
ماده 3 قرارداد با عنوان مبلغ قرارداد

 

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید این قسمت نیز از ماده 3 در صفحات اول استخراج می گردد و مطابق کادر ملاک پر کردن فرم در صفحه پیمان می باشد.

13) تجهیز کل (پیشنهادی):

در قسمت فهرست منضم به پیمان قرارداد حاضر در پیوست شماره 1، مبلغ تجهیز کارگاه لحاظ شده که باید در این کادر درج شود. همانگونه که مشاهده می شود مبلغ پیشنهادی پیمانکار با احتساب کلیه ضرایب باید درج شود. نیز خاطر نشان می سازد با توجه به نحوه محاسبه مبلغ تجهیزکارگاه که به صورت درصدی بوده یا از فصل تجهیز پرداخت می شود این بخش شامل توضیحاتی است مثل اضافه شدن 25% مبلغ تجهیز که در حالت استفاده از فصل تجهیز به صورت اتوماتیک لحاظ می گردد. اما در صورت درصدی بودن نیازمند انجام محاسبات و مکاتبات با کارفرما می باشد.

متأسفانه در موارد زیادی مشاهده می گردد که مهندسان زیادی به این موضوع اشراف نداشته و این محق مهجور مانده است.

پیوست 1 فهرست منضم به پیمان
پیوست 1 فهرست منضم به پیمان

 

شاید این سوال در ذهن مهندسین عزیز متواتر شود که چرا باید نسبت به تکمیل همچین اطلاعاتی اقدام کرد؟

پاسخ این خواهد بود که بسیاری از این اطلاعات در خروجی صورت وضعیت پرینت می گردد و جزء مشخصات پروژه است و بعضی از این اطلاعات نیز در حین برررسی یا نوشتن صورت وضعیت برای محاسبات مورد نیاز هستند که این موضوع به تجربه به دست خواهند آمد و در ادامه نیز توضیح داده خواهد شد. 

در همین جا به پایان قسمت اول آموزش مقدماتی تکسا می رسیم 

ما را در ادامه این مقاله دنبال نمایید

تا بخش بعدی شما را به خداوند متعال می سپارم

نویسنده : سینا افری

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید